keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kaikista paikoista lempparein

Mökki. Täynnä muistoja. Menneitä ja tulevia. Tiet mökille on tullut tutuksi vuosien varrella ja edelleen mökkiä kohti ajaessa tulee sama ihana odottava tunne, kuin lapsenakin. Vieläkin melkein aina on pakko hihkaista "Kohta me ollaan peerillä, kohta me ollaan peerillä!", kun korkea männikkö häämöttää tiellä, mistä mökille käännytään.
Vihdoin käännytään viimeiselle kuoppaiselle mökkitielle ja punaiset seinät pilkottaa jo puiden välistä. Ensimmäiseksi juostaan tervehtimään mummoa ja vaaria ja sen jälkeen kipitetään kiviportaat alas kokeilemaan onko vesi lämmintä. Mieleen tulee kaikki rakkaat muistot mökiltä, kun pihan joka ikisestä nurkasta muistaa jonkun mukavan jutun. Lapsena aina kiisteltiin, kuka sai aitasta parhaan pedin, kaivettiin kilpaa savea hiekkalaatikolta ja kiivettiin niin korkealle pihakoivuun, kuin uskalsi.

Vesi houkuttelee, mutta vielä ei tee mieli uimaan. Lähdetään sen sijaan soutelemaan. Aurinko paistaa ja heijastuu veden pinnasta. On lämmin. Alkaa olla nälkä. Aletaan yhdessä tehdä ruokaa. Joku ottaa valkoisen emalivadin ja lähtee rantaan pesemään perunoita. Toinen tekee salaattia  ja kolmas laittaa grillin tulille. Ruoka on hyvää ja kaikki saa mahat täyteen.Sitten pelataan vähän aikaa jänkkistä ja microsoftia, kunnes on aika laittaa sauna lämpenemään. Päivän kohokohta on, kun saadaan uida ja saunoa monta tuntia iltaan saakka. Saunan jälkeen on hyvä olo ja illalla paistetaan vielä lättyjä ja sytyteään nuotio, jossa voi paistaa vaahtokarkkeja. Nuotion äärellä nautitaan elämästä ja yhdessä olosta rakkaiden ihmisten kanssa.


Jossain vaiheessa kävelen itsekseni lauleskellen laiturille. Jään siihen ja ihmettelen, miten kaunis onkaan tämä maailma. Hymyilen elämälle. Olen onnellinen. Mielen täyttää kiitollisuus siitä, miten hyvä tässä on olla. Rakastan tätä paikkaa. Täällä on helppo ihan vaan olla.Väsymys alkaa painaa ja hipsin vesihiidelle pesemään hampaita. Aitassa peiton alla mietin vielä, että huomenna käydään ostamassa jäätelöt kyläkaupasta, käydään veneretkellä mustikkasaaressa ja vedetään wakeboardia. Sitten nukahdan hyvällä mielellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti